Juan Garmendia Larrañagak jaso du Ondare Saria
Etnografo eta historialariak bere lan eskergagatik, egindako lanean autodidakta izateagatik, eta bere eskuzabaltasunagatik merezi izan du saria epaimahaiaren aburuz.
Euskal marinelen oiartzunak
Badira bost egun Mor bihaneko “La Semaine du Golfe de Mor Bihan” amaitu zela, eta itzuli dira gure marinelak.
Baserrietan suaren aurka
Sua da oraindik ere baserrietako mehatxurik garrantzitsuena. Garai batean hartu ziren konponbide arkitektonikoei buruz hitzegingo dizuegu.
Cindy Gibbons, Parks Canadako zuzendaria Igartubeitin
Parks Canadako Cindy Gibbons zuzendaria, Delphina Mercer teknikaria eta beste zenbait lagun Igartubeiti Baserri Museoa bisitatu dute.
La Semaine du Golfe du Morbihanen Euskal Herria ohorezko gonbidatu
Bi urtez behin Morbihaneko golkoan antzinako itsasontzien bilera bat egiten da. Orain bi urte Albaola elkartea bertan egon zen, eta izan zuten harrera ona ikusita aurtengo urterako ohorezko gonbidatuak izatea eskeini zitzaien.
Sagarraren propietateak
Ikerketa berriek adierazten dutenez, sagarrak koresterol txarraren dosiak jeisten omen ditu. Baina historian atzera joz, aspaldian erabiltzen zuten sagarra zenbait gaisotasunei aurre egiteko.
Igartubeiti, TV3ko Thalassa saiokoek Albaolako Xabier Agoteri egindako erreportaian
Xabier Agotek, Albaola Itsas Kultur Erakundeko arduradunak, urteak daramatza Euskal Herriko itsas ondarea mantentzen, babesten eta ezagutarazten. Helburu horiekin egitasmo asko burutu ditu, besteak beste, Ameriketatik eta Apaizac Obeto. Eta TV3ko Thalassa saiokoek egin dioten erreportai honetan ikusiko duzuenez, proiektu gehiago ditu buruan.
Nekazal produktuak bitartekaririk gabe, zuzenean, kontsumitzeko aukera
Basherri taldeak nekazal produktuak gertuko baserritar bati erosteko helburuz sortu dira, EHNE sindikatuak eta Biolur, nekazaritza ekologikoaren aldeko elkarteak sustatu dituzte, Lurgintza nekazaritza gestio zentroaren laguntzaz.
Bi kalitatezko zigilu sagardoarentzat:Gorenak eta Eusko Label
Gipuzkoako hamahiru sagardotegik Sagardo Mahaia Elkarteak bultzatako "Gorenak" kalitatezko zigilu pribatuko lehendabiziko sagardo botilak aurkeztu dituzte Hernaniko Zelaia sagardotegian. Beste gipuzkoar, bizkaitar eta arabar sagardogile talde batek, Eusko Label zigiluaren alde egin du eta udaberrian dastatu ahal izango da sagardo hau.
Emakume nekazarien aldarrikapena Biasteriko adierazpenean
Emakumeen Nazioarteko Egunean egokia iruditu zaigu nekazal arloan lan egiten duten emakumeei omenaldia eskaintzea, beraien aldarrikapenak ezagutzera emanez.
Baserritarrei omenaldia Lanbroa film laburrean
Mikel Zatarainek zuzendu du eta 5 minutu irauten ditu
Trikitixarik ez kupel artean
Astigarragako sagardotegi batek kupeletan trikitixa jotzea debekatu du.
Sagardo lehiaketa
Gipuzkoako Foru Aldundiaren Landa Ingurunearen Garapeneko Departamentuak antolatutako lehiaketa honetara eskaerak aurkezteko epea apirilaren 15ean amaitzen da. Sari banaketa ekainaren 4an ospatuko da Donostiako Euskal Gastronomiaren Anaiartean.
Euskaraz argitaratutako lehen liburua ikusgai
"Linguae Vasconum Primitiae", Bernat Etxeparek 1545ean idatzitakoa. Eusko Legebiltzarrean bi hilabetez ikus ahal izango den "Euskara Jalgi hadi plazara" erakusketan, XVI eta XVII. mendeen artean euskaraz idatzitako beste hamairu libururekin batera.
Agate Deuna bezpera, otsailaren 4ean
Euskal Herriko herri askotan koplak kantatu eta diru edo janari eske ateratzen dira. Juan Garmendia Larrañagak Neguko festak liburuan aipatzen dituen Matximentako usadio eta koplak bildu ditugu.
Urtarrila Igartubeitin
Hilabetero Igartubeiti Baserri Museoan antolatzen ditugun ekitaldiak biltzen dituen argitalpen digitalari itxura aldatu diogu
Txotx denboraldi berria
Urtarrilaren 12an Sagardo berriaren egunarekin emango zaio hasiera
Zorionak eta urte berri on
Igartubeiti, Kultura Bonu kanpainako partaide
Erosleei dendan salgai ditugun liburu eta ipuinak erosteko aukera eskainiz
Igartubeitiko dolareko argazki batek IV Concursu Semeyes La Sidra-ko bigarren saria lortu du
Egilea, Joaquín D. Palazón Murtziakoa da eta epaimahaiak argazkiaren konposizioa eta kolorearen kalitatea azpimarratu ditu.