Sagar zuku esperientzia eta sagardotegian bazkaria
Ez dago zure ahaleginaren ondorioz zuk zeuk egindako edari gozo bat dastatzea baino plazer handiagorik; kasu honetan, sagar-zuku naturalaz ari gara.
Igartubeiti Baserri Museoak eta Sagardoa Routek familiako txikienek ahaztuko ez duten jarduera bat proposatzen dizuete. Plan ezin hobea da baserri dolare eta euskal sagardotegi batean zure egonaldia osatzeko eta familian edo lagunartean goiz berezi bat pasatzeko.
Igartubeiti baserriko dolarean sagar zukua nola egiten zen ezagutzeko aukera bisita gidatu baten bidez.
Elaborazio-eremuan, zukua egiteko hainbat tresna aurkituko ditugu. Hasi aurretik, gidak pisoien, matxakaren eta erabiliko dugun prentsa txikiaren erabilera azalduko digu. Eta honako hau ikasi ondoren, denok parte hartuko dugu sagar-zukua egiten.
Lehenengo urratsa sagarrak jotzea izango da, eta horretarako egurrezko pisoi batzuk erabiliko ditugu. Ondoren, egurrezko palak hartu eta sagar zatiak gure eskuzko prentsa txikian sartuko ditugu.
Prentsa bete eta gero, bira, bira eta bira hasiko gara denon artean, eta honek presioa eragingo du sagarren gainean. Pixkanaka, urre likidoa prentsaren zirrikituetatik erortzen hasiko da haren azpian kokatu dugun pitxerrera.
Pitxerra zukuz beteta dagoenean, esperientziaren unerik bereziena: gure eskuekin egindako sagar zuku naturala dastatzea!
Muztioa dastatu ondoren, sagardotegiko txoko guztiak ezagutzeko aukera izango duzu, sagardotegiko menu tradizionalaz gozatzera eseri aurretik.
Zeren zain zaude erreserba egiteko?